Adnotar

Huis en hypotheek

Akte van levering en akte van hypotheek

Akte van levering
De akte van levering of de transportakte is de akte waarmee u eigenaar wordt van de gekochte woning of het gekochte appartement. Door inschrijving van de akte in het kadaster wordt het woonhuis of appartement vervolgens op uw naam gesteld.
U heeft een koopovereenkomst gesloten, hetgeen de basis is voor de akte van levering. De akte van levering wordt opgesteld door de notaris en getekend op de in de koopovereenkomst overeengekomen datum van overdracht door de verkoper, de koper en als laatste de notaris. Vervolgens wordt de akte van levering ingeschreven in het kadaster.

Het is verstandig om op de dag van ondertekening er voor zorg te dragen dat u een inboedelverzekering heeft afgesloten en bij een woonhuis tevens een opstalverzekering.

Akte van hypotheek
Waarschijnlijk behoort u tot de groep van Nederlanders die niet een huis kunnen kopen met eigen geld. Om een huis te kunnen kopen gaat u dus langs bij uw bank of hypotheekadviseur. De bank wil u hoogstwaarschijnlijk wel geld lenen, maar wil daar wel zekerheid voor hebben. Die zekerheid krijgt de bank door middel van een hypotheekrecht.

Na ondertekening van de hypotheekofferte, zal een hypotheekopdracht door de bank worden toegestuurd aan de notaris, welke de akte van hypotheek zal opstellen.
De hypotheekofferte is voor u van belang, daarin staan vermeld de voorwaarden van de leningen, de rentepercentages, de rentevast-periodes, de aflossingen, levensverzekeringen, enzovoorts.
De akte van hypotheek is voor de bank van belang, op grond daarvan kan de bank, indien u bijvoorbeeld uw rente niet meer betaald, uw huis verkopen (executeren) en de opbrengst gebruiken ter aflossing van uw schuld.

offerte

AdNotar
info@adnotar.nl
0255 – 79 33 49

huiskopen huisverkopen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AdNotar, uw notaris in Beemster, Bergen, Blaricum, Bussum, Den Haag, Den Helder, Diemen, Edam-Volendam, Haarlemmermeer, Heemstede, Heerhugowaard, Hilversum, Hollands Kroon, Hoorn, Hoofddorp, Huizen, Koggenland, Landsmeer, Langedijk, Laren, Leiden, Lelystad, Medemblik, Muiden, Naarden, Nieuw-Vennep, Oostzaan, Ouder-Amstel, Purmerend, Schagen, Uithoorn, Utrecht, Waterland, Weesp, Wijdemeren, Wormerland, Zaandam, Zaanstad, Zandvoort, Zeevang, Aalsmeer, Alkmaar, Almere, Amersfoort, Amstelveen, Amsterdam. De goedkoopste notaris van Nederland.