Adnotar

Onderneming

Onderneming

Oprichting
Indien u een bedrijf start is het van belang om de juiste rechtsvorm daarvoor te kiezen. Gaat u bijvoorbeeld werken vanuit een eenmanszaak of een besloten vennootschap. Aansprakelijkheid, belasting en kosten spelen bij die keuze een grote rol.

Heeft u gekozen voor een besloten vennootschap, dan kunnen wij de oprichting daarvan voor u verzorgen.

U kunt kiezen voor het oprichten van één besloten vennootschap, doch vaak wordt gebruik gemaakt van twee besloten vennootschappen, een houdster- en werkmaatschappij. U richt de houdstermaatschappij op, welke op haar beurt de werkmaatschappij opricht. De winst en pensioenvoorzieningen komen terecht in de houdstermaatschappij en het ondernemersrisico zit in de werkmaatschappij.

Statutenwijziging
Heeft u uw besloten vennootschap voor 1 oktober 2012 opgericht, dan heeft die oprichting destijds waarschijnlijk plaatsgevonden met een geplaatst kapitaal van €.18.000,00.

Op grond van de huidige wetgeving is het mogelijk om het kapitaal te verlagen naar ongeveer €.1,00, zodat u het verschil belastingvrij aan uzelf kunt uitkeren.

Voorwaarde is wel dat de vermogenspositie van de besloten vennootschap de wijziging toelaat. Zo moet uw besloten vennootschap ook na de uitkering in staat zijn om haar opeisbare schulden te voldoen. Ook  uw eventueel opgebouwde pensioenaanspraken mogen door het afstempelen geen gevaar lopen.

Net als de oprichting van een besloten vennootschap, kunnen wij ook de statutenwijziging daarvan voor u verzorgen.

AdNotar
info@adnotar.nl
0255 – 79 33 49

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AdNotar, uw notaris in Edam-Volendam, Haarlemmermeer, Heemstede, Heerhugowaard, Hilversum, Hollands Kroon, Hoorn, Huizen, Koggenland, Landsmeer, Langedijk, Laren, Leiden, Lelystad, Medemblik, Muiden, Naarden, Oostzaan, Ouder-Amstel, Purmerend, Schagen, Uithoorn, Utrecht, Waterland, Weesp, Wijdemeren, Wormerland, Zaandam, Zaanstad, Zandvoort, Zeevang, Aalsmeer, Alkmaar, Almere, Amersfoort, Amstelveen, Amsterdam, Beemster, Bergen, Blaricum, Bussum, Den Haag, Den Helder, Diemen. AdNotar is een dochteronderneming van De Kiewit Buijsman Wientjes Notarissen te Santpoort-Noord.